Dle vašeho přání připravíme i kurz na míru.
Stačí nám sdělit co by vás zajímalo a co by jste se chtěli naučit.
Česká kuchyně
trvání kurzu min. 5 hod.
Salát s červené čočky v ruličce domácího uzeného
Hovězí vývar s játrovími knedlíčky
Hovězí svíčková na smetaně, houskový knedlík
Povidlové taštičky z bramborového těsta
Na kurzu se naučíte připravit typické, české, národní menu. Dozvíte se hodně zajímavostí, a obměn ze surovin, které budou u menu použity.
Základní omáčky, základy do jídel, jednoduché a rychlé jídla - pro začátečníky
trvání kurzu minimálně 5 hod.
Bešamelová omáčka základní a její využití
Rajská omáčka
Zeleninové a houbové omáčky
Cibulové a zeleninové základy a jejich využití
Paprikové základy
Vhodné přílohy k daným pokrmům
Na kurzu se seznámíte se základy vaření . Připravíte si několik základních druhů jídel z vepřového a hovězího masa.
Polévky a vývary - kurz vhodný pro začátečnky
trvání kurzu minimálně 6 hod.
Hovězí vývar
Drůbeží vývar
Zahuštěné polévky - zeleninové, masové, svačinové
Závařky a vložky do polévek
Domácí nudle
Na kurzu se naučíte připravovat základní vývary a jejich další využití. Přípravu zahuštěných polévek a svačinových polévek. Vhodné závařky a vložky do polévek a domácí nudle
Steaky, steakové masa a vhodné omáčky- grilování na zahradě
trvání kurzu minimálně 4 hod. Kurz je vhodný pro 4-6 osob.
Výběr steakových mas dle dohody.
Steřelá (vyzrálá) hovězí masa - flank steak (pupek), hanger steak, bal tip, roštěnec, rib eye (vysoký roštěnec)
Vepřová masa - krkovice, bůček, kotleta s kostí, vepřová panenka
Drůbeží maso - kuře celé, kuře porcované s kostí, kuřecí křídla, kuřecí paličky, kuřecí stehenní steaky, kuřecí prsa,
krůtí prsa, krůtí horní stehno, krůtí spodní stehno, kachní prsa
Omáčky a přílohy
Barbecue omáčka
Majonézy a jejich obměny
Avokádové Guacamole
Grilovaná zelenina a variace příloh
Bramborové variace
Na kurzu se seznámíte s druhy steakových mas, přípravou omáček a příloh. Kurz je vhodný pro majitele venkovních grilů.