Nabídka kurzů

Dle vašeho přání připravíme i kurz na míru.

Stačí nám sdělit co by vás zajímalo a co by jste se chtěli naučit.

 

Česká kuchyně 

 doba kurzu min. 5 hod.

 

Salát s červené čočky v ruličce domácího uzeného

Hovězí vývar s játrovími knedlíčky

Hovězí svíčková na smetaně, houskový knedlík

Povidlové taštičky z  bramborového těsta

Na kurzu se naučíte připravit typické, české, národní menu. Dozvíte se hodně zajímavostí, a obměn ze surovin, které budou u menu použity.

 

Základní omáčky, základy do jídel, jednoduché a rychlé jídla - pro začátečníky

 doba kurzu minimálně 5 hod.

 

Bešamelová omáčka základní a její využití

Rajská omáčka

Zeleninové a houbové omáčky

Cibulové a zeleninové základy a jejich využití

Paprikové základy

Vhodné přílohy k daným pokrmům

Na kurzu se seznámíte se základy vaření . Připravíte si několik základních druhů jídel z vepřového a hovězího masa.

 

Polévky a vývary - kurz vhodný pro začátečnky

 doba kurzu minimálně 6 hod.

 

Hovězí vývar

Drůbeží vývar

Zahuštěné polévky - zeleninové, masové, svačinové

Závařky a vložky do polévek

Domácí nudle

Na kurzu se naučíte připravovat základní vývary a jejich další využití. Přípravu zahuštěných polévek a svačinových polévek. Vhodné závařky a vložky do polévek a domácí nudle

 

Steaky, steakové masa a vhodné omáčky- grilování na zahradě

 doba kurzu minimálně 4 hod. Kurz je vhodný pro 4-6 osob.

 

Flank steak nebo Hanger steak

Baby top nebo Top Blade

Hovězí roštěnec

Vepřová krkovice

Vepřový bůček

Kuřecí maso

Barbecue omáčka

Majonézy a jejich obměny

Avokádové Guacamole

Grilovaná zelenina a variace příloh

Na kurzu se seznámíte s druhy steakových mas, přípravou omáček a příloh. Kurz je vhodný pro majitele venkovních grilů.